donderdag 17 mei 2012

Goudmakers Start Event

Op 10 april was de kick-off van Goudmakers, community voor ondernemers met een missie. Ondernemende geesten die maatschappelijke vraagstukken op zakelijke wijze aanpakken. 

Goudmakers is een initiatief van De Alchemist – werkplek voor sociaal ondernemers in Utrecht; Hotel con Corazón – hotel met een hart in Granada, Nicaragua en Eye Five – realisator van zakelijke dromen. 

Zo'n 50 sociaal ondernemers (in spe) verzamelden zich in de Alchemist in Utrecht. Janka Oostveen van Eye Five liep ons letterlijk door de 5 fasen van 'The making of Hotel con Corazón'; boutique hotel en de -gerealiseerde- zakelijke droom van Marcel Zuidhof en Onno Oostveen. Na twee jaar fondsenwerven opende het hotel haar deuren in november 2008. De winst wordt geïnvesteerd in lokale educatieprojecten. Op dit moment broeden we op expansieplannen: 10 hotels in 10 jaar.

Na de pauze gingen de Goudmakers aan het werk. Goudmakers brengt mensen met mooie ideeën bij elkaar die geloven dat samenwerken essentieel is om verder te komen. Daarvoor durf je elkaar diep in de ogen te kijken en plannen en ook fouten met elkaar te delen. Tijdens de ‘Aan het werk’ sessies spar je met gelijkgezinden, haal én breng je kennis en ontmoet je potentiële business partners.   

De sessies: 'Hoe ontdek je jouw zakelijke droom?' en 'Hoe maak je een slimme business case' waren veruit favoriet. Ik onderzocht samen met Adrienne, Audrey en Erik hoe wij de Goudmakers Community verder vorm willen geven. Want dit is pas het begin. Stay tuned!


Geen opmerkingen: