vrijdag 6 augustus 2010

Greenwashing

Ik doe aan greenwashing! Nee, ik probeer me niet 'groener' voor te doen dan ik daadwerkelijk ben! Hoewel ik ook wel eens in de fout zal gaan. Maar ik was groen. Sinds een paar weken gebruik ik de Ecowasbal, die groene kunststof bol met keramische balletjes. En ik ben heel tevreden.

Ik gebruik echt veel minder waspoeder, waardoor er dus ook minder zeep in het riool belandt. Maar minstens zo fijn is dat ik bespaar op de aankoop en het naar de 4de etage zeulen van die enorme pakken waspoeder. En volgens mij wordt 't net zo schoon als anders.
Dus ik blijf me er maar over verbazen dat niet iedereen zo'n ding wil.

De eigenaar van Eerlijk Waar! - leuke fair trade fashion boutique op de Torensteeg in Amsterdam - suggereerde vanmiddag dat de overheid gewoon aan iedere burger zo'n ding cadeau zou moeten doen. Zou een enorme besparing opleveren! Ik vind het een 'supergroen' idee.
Tot die tijd geef ik 'm gewoon zelf cadeau.

1 opmerking:

Peter zei

Mijn buurvrouw, collega en een vriendin gebruiken de wasbal tot hun grote tevredenheid. Ik vind het verwarrend al die meningen die ik zie. De testen door Karti van de Koreaanse wasballen zien er overtuigend uit maar de geuite zorgen ook. Ik heb een e-mail gestuurd naar de directeur van http://wellos.en.ec21.com/Laundry_Washing_Ball–2339762.html en die verzekerde dat ze alle bekende problemen met de wasbal hebben opgelost. Er zijn dus nogal al wat wasballen met problemen en zijn natuurlijk allerlei Chinese kopieën.

Zij hadden hun wasbal hier verkregen: http://www.tbest4y-lifestyle.nl/o2-ion-wasbal-wasbal.html